Reizen

Yoga Retraite, de Vogezen

23 t/m 29 juni 2024

Niet voor niets, strijken we hier elke laatste week van juni neer.

 

Een retraite, een reis voor en door jezelf. Het reizen met jezelf (of samen met een reisgenoot) eens helemaal los van je dagelijkse patronen, los van thuis. Een andere vorm van samenzijn. Alleen en toch de bedding van een groep. Adem, beweging, meditatie, ontdekkingstochten. Ja, een yogareis brengt altijd weer andere dingen naar boven, zet een ander stuk van jou in het licht.

 

De liefdevolle ontvangst en het geweldige koken door Nathalie en Peter-Jan. Hoe fijn dat jezelf nergens aan hoeft te denken en er zo liefdevol voor je gezorgd wordt.

De prachtige kamers, met zoveel zorg ingericht. De plek op zich, heerlijke vrije tuin rondom met prachtige vergezichten. Dan staat dit ook nog midden in de natuur, omringd door prachtige bossen, velden, uiteenlopende landschappen.

De yogazaal is een van de mooiste zalen waar ik geweest ben. De krakende houten vloer, het mooie zicht naar buiten….Je hoort het al, ik ben hier nogal enthousiast over. Dus ja, niet voor niets wordt het het vierde retraite hier.

 

Je kan kiezen voor een eigen kamer, of samen een kamer delen. Kamperen lekker in je eigen tentje of camper kan ook. En er is een klein chalet, super eenvoudig met alleen een bed, stoel en tafel beneden in de tuin.

 

Nathalie kookt vegetarisch. Elke dag een feestje. Het begint al met het zelfgebakken brood van Peter Jan, bij het ontbijt. ‘S middags een lekkere lunch en ’s avonds een drie gangen diner. Ik hou ervan het leven te vieren, dus een wijntje erbij voor de liefhebbers.

 

Er is genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. ‘S middags na de lunch tot rond 17.00 is er vrije tijd. (Alles is vrije tijd, want het programma is natuurlijk ook vrij:) Woensdag is er een vrije dag, na het ochtendprogramma. We beslissen samen of je die dag ergens anders uit eten gaat of dat je een maaltijdsoep met brood eet ’s avonds. Dit is ook een beetje een rustdag voor Natalie en Peter-Jan. Nu je hier in Frankrijk bent, wil je ook op pad gaan naar een leuk stadje (zo’n Anton Pieck dorpje) watervallen bekijken, naar het meer waterfietsen, een musea oid, er is veel te beleven in de omgeving.

 

Voel maar rustig of het iets voor je is..

En mocht je meer willen weten,

samen willen rijden of wat dan ook, vraag maar.

(de betaling van het retraite kan ook in termijnen.)

Lente Yogaweekend, Metslawier

22, 23 en 24 November 2023

De lente…een fijne periode om eens lekker een weekend erop uit te gaan. Met je, vriendin, zus, moeder, man of het mooiste gezelschap wat er is, met jezelf ♥

We gaan een fijn weekend creëren in Metslawier (Binneninn.nl, kijk maar eens) Ik ben hier drie keer eerder geweest. Twee keer een meidenkamp georganiseerd en een keer voor mezelf. Een heerlijke plek. Je logeert in een eigen appartement, er zijn 3,
2 persoons appartementen en 1 voor 4 personen. Je hebt dus een hele fijne plek voor jezelf. Ik kan er van alles over vertellen (dat het in een oude ambachtsschool is gebouwd bijvoorbeeld) maar een kijkje nemen op hun site lijkt me de kortste klap. Tenzij je me een beetje kent en erop durft te vertrouwen dat ik je niet overal mee naar toe zou nemen en je jezelf wilt laten verrassen.

Er is geen yoga weekend geweest waarbij het eten elke keer opnieuw voor zoveel inspiratie zorgt. Vegetarisch koken is zo’n andere manier van koken. Niet het alleen weglaten van vlees maar zoveel meer. Elke maaltijd een feestje.

Naast fijne yoga, wat je lichaam zeker goed zal doen, meditatie en ademhaling, gaan we in een yogaweekend ook net wat meer de verdieping in dan anders. Het weg zijn van je alledaagse beslommeringen kan al zoveel brengen. Het met een thema bezig zijn, laat vaak een ander, of misschien wel compleet nieuw licht op iets schijnen. Naast het programma gewoon eens een fijne wandeling aan zee maken, een boek lezen of wat tekenen. Dan hebben we hier het geluk dat de houtgestookte hottub ook kan zorgen voor een heerlijk ontspanningsmoment. Lekker glaasje wijn erbij …
Ja, een yoga weekend kan je zoveel geven. Ik nodig je met alle liefde uit om te voelen of je meegaat en voel je een JA, dan maakt ook mijn hart een sprongetje dat je erb(l)ij bent.

Iedereen kan mee, alles wat we doen, doe je mee op jouw manier en dat is altijd goed.

Wil je nog iets weten, je mag me altijd bellen of mailen.

Liefs & Namasté
Aline

Yoga Retraite Frankrijk Vogezen 

25 juni t/m 1 juli 2023

Alweer voor het derde jaar strijken we neer op deze heerlijke plek in de Vogezen. Een prachtige gite geleid onder de bezielende leiding van Jan Peter en Nathalie. 
Dagelijks bakken ze het brood voor het ontbijt zelf en Nathalie tovert elke dag weer de heerlijkste vegetarische gerechten op tafel, op zich al een feestje.
Prachtige liefdevol ingerichte kamers, met elk hun eigen thema. Ook kamperen op het terrein is een optie en er staat ook een (hele eenvoudige) trekkershut bij de vijver.
De yogazaal is wat mij betreft een van de fijnste die ik tot nu toe heb bezocht met haar prachtige weidse uitzicht en krakende houten vloer.
Hier op deze plek is de omgeving zo zacht, moeder aarde omsluit je liefdevol in haar armen. We gaan ons er heerlijk aan toegeven. 
Een fijn programma waarbij je wordt meegenomen op reis in je lichaam, je zijn, je essentie. Dicht bij jezelf, jouw week, waarbij je nu eens vooral mag ontvangen en je 
wentelen in het verzorgd worden op meerdere vlakken. 
Naast het mooie programma is er elke middag tijd voor jezelf om bijvoorbeeld mooie wandelingen te maken, een massage te boeken, 
lekker even weg te dutten.. te lezen enz.  Woensdag is er na het ochtendprogramma een vrije dag om iets meer van de omgeving te ontdekken. 
Leuke Franse stadjes, zwemmen in een mooi meer of de watervallen bezoeken, genoeg te zien.
Je hoeft geen yoga of meditatie ervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. 
Iedereen doet mee op je eigen niveau, je open mind brengt je overal. Als je nog vragen hebt mag je me natuurlijk altijd mailen of bellen.
Ik verheug me er erg op met jou deze mooie reis te mogen beleven.
 
Mocht je meer info willen bel of mail even.
Aline 0624199789 of info@cristalyyoga.nl

Een unieke yogareis voor stellen, Spanje

9 t/m 15 oktober

Afgelopen mei zijn Dan en ik uitgenodigd door Ellen Marie en Xavier om te kijken naar een nieuwe plek voor een evt. yoga retraite.
We hebben eerder bij Ellen Marie een retraite gebracht in haar mooie casa Mas Pitre. 
Nu Xavier in haar leven is gekomen, was er een nieuwe optie om naar zijn prachtige huis te komen. 
Het was een feest, zowel de prachtige omgeving als het mooie huis. 
Het huis ligt in de heuvels op 20 hectare grond. Vanuit alle kanten zie je de heuvels, besneeuwde bergetoppen en glooiende bossen.
Alleen van het uitzicht al konden we geen genoeg krijgen. Het huis is zo anders als andere Spaanse huizen, zo licht en open en met zorg ingericht, het heeft meer van een 
grote loft. Alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht. Boven en beneden prachtige terrassen met adembenemende uitzicht. 
Hopelijk treffen we het met het weer en kunnen we de meeste lessen buiten doen. Maar ook met wat minder weer kunnen we binnen in een fijne ruimte zijn.
 
De omgeving prikkelt je zeker tot leuke uitstapjes. Cadaques met haar prachtige witte huisjes, gelegen aan een baaitje, kleine straatjes met mooie art winkeltjes en natuurlijk het huis van Dali.
Daar tegenaan ligt het natuurgebied Cap de Creuz, ruig en ongerept en al die baaitjes en dat helder blauwe zeewater…we waren er beide stil van. Het gezellige Figures om te winkelen en natuurlijk het theater museum van Dali. Wijnhuizen om te bezichtigen enz, ja Catalonië is natuurlijk een pracht trotse streek. Natuurlijk is het stadje zelf Besalu (dikwijls uitgeroepen tot het mooiste stadje van Europa zelfs) de moeite waard. Ook hier een mooi museum met als thema circus met een prachtige collectie.  Na de lunch heb je elke dag de tijd om de omgeving te verkennen, of lekker te lezen, luieren, wandelen in de omgeving. Vanuit het huis kan je naar een klein kerkje lopen. Halverwege de week op woensdag is er een vrije dag na het ontbijt. Savonds dineren we weer samen, tenzij je dan liever ergens uit eten gaat, geef maar aan. Om een hele dag op avontuur te gaan is fijn en de break in het programma is ook een aanvulling hebben we gemerkt. Per slot van rekening ben je hier nu en wil je vast ook zien en voelen waar je bent.
 
Deze reis is voor het eerst alleen voor stellen. Bedoeld om met elkaar te verbinden en te verdiepen. De yoga is voor iedereen, ieder op zijn eigen niveau en manier. Er zijn geen latten, je hoeft niet te presteren. Wat je zult merken na een week is dat er meer verbinding is met je lichaam, je (h)erkent je mogelijkheden, je onmogelijkheden weet je vaak wel, wat er (nog) wel mogelijk is,
is een andere vindtocht. Ook de stilte kunnen je meer inzicht en rust brengen. 
Natuurlijk vieren we het leven ook met fijne maaltijden, met liefde bereid altijd vegetarisch. Gemaakt uit eigen tuin of verse producten uit eigen streek. 
We drinken er een lekker glas wijn bij voor de liefhebber. Ellen Marie en Xavier kunnen het eea vertellen over mooie wijnen uit de streek (ook over olijfolie, honing enz.) 
 
Een yogareis is een belevingsreis, in jezelf, elkaar, je omgeving en meer. Vaak horen we dat een yoga reis veel heeft mogen brengen. 
 
Wij kijken er naar uit om dit samen met een mooie groep te mogen brengen en beleven.
 
Liefs Cilia en Aline
 
ohja: wat betreft het reizen: vliegen kan op Girona of Barcelona (1,5 uur met de trein naar Girona) vanuit daar met de bus naar Besalu.
Je kan ook met de trein (thalys) naar Barcelona reizen. Wij zijn met de auto gegaan. Op de heenweg hebben we in een leuk hotelletje in Vienne gelogeerd en we zijn in een keer teruggereden (17 uur!:) Zoals je hebt gelezen is er heel veel in de omgeving te ontdekken dus is een auto huren zeker een goed idee.
Zondag verzamelen we allemaal in Besalu en rijden we vandaar samen naar het huis.
 
Mocht je meer info willen bel of mail even.
Aline 0624199789 of info@cristalyyoga.nl

Week Vogezen, Frankrijk

26 juni t/m 2 juli 2022

 

Ja, we gaan weer. De paden op de lanen in op naar La Douce France. Een hele week voor jezelf, elke dag yoga en meditatie en meer. Daarnaast ruimte genoeg om de omgeving te ontdekken, mooie wandelingen te maken enz (zie het programma op de flyer).
Een reis die je meer in verbinding brengt met je lichaam. Meer in verbinding ook met wat er IN jou beweegt. 
Drie heerlijke maaltijden per dag die zo liefdevol door Nathalie worden klaar gemaakt.
Het is eind juni dus we zullen zoveel mogelijk buiten eten, soms ook yoga doen en meditatie.
Het is ook mogelijk te kamperen en er is een trekkershut (die is echt héél basic) de kamers hier hebben elk een eigen thema en ook met liefde gebouwd en ingericht. Er is zelfs een groot souterrain vol met brocante (de banken uit de kleedkamer in het centrum komen hier vandaan) De tuin is grooot, je kan overal zitten en als je wilt is er altijd wel een plekje om even alleen te zitten.
Vanuit de locatie loop je rechtstreeks de natuur in, het is een beetje heuvelachtig, dus dat betekend prachtige panorama uitzichten. 
De afstand is vanuit Drachten zo’n 800km. Dat betekend dus prima in een dag te rijden.

Voor onze reizen kan je bij ons geen annuleringsverzekering afsluiten, vaak kan dat wel bij je eigen reisverzekering.
Het volgende is van toepassing bij annulering:
Voor 1 april betaal je de helft,
Voor 1 juni het resterende bedrag.Bij opzeggen betaal je tot 1 maand van tevoren, de helft.
Anders betaal je het volledige bedrag (tenzij je iemand vindt die in jouw plaats kan gaan). Ik moet dit doen omdat ook ik aan deze kosten vast zit voor annuleren van de locatie.

Mocht je nog bepaalde dingen willen weten, mag je me natuurlijk altijd vragen.
 
Hoor je het……de bomen fluisteren,
de beekjes klateren,
kom maar, 
en wentel je in al deze grootsheid.
 
Namasté

 

 

Weekend Zen aan Zee

29, 30 en 31 oktober 2020

 

 

Centrum voor Bewustwording Cristaly

info@cristalyyoga.nl

Fotografie Ben Vieberink

Webdesign door Ocir.nl